4/9/1961 Γεννήθηκε ο Μπάμπης Ακριβόπουλος

Σαν σήμερα, στις 4 Σεπτεμβρίου του 1961 γεννήθηκε στο χωριό Ξεχασμένη της Βέροιας ο Μπάμπης Ακριβόπουλος.

Το καλοκαίρι του 1983, ανάμεσα στις σημαντικές μεταγραφές που πραγματοποίησε η ΑΕΚ εκείνη την περίοδο, συμπεριλαμβανόταν ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Ακριβόπουλος. Εκ των πλέον ταλαντούχων Ελλήνων παικτών της εποχής, κεντρικός μέσος που είχε κάνει ήδη όνομα με την Βέροια. Μάλιστα, τον Ακριβόπουλο συνόδευε και ο μύθος, πως από σουτ που είχε κάνει στο χωριό του, είχε…πεθάνει ένας γάιδαρος που είχε βρεθεί στο διάβα του. Τόσο ισχυρό ήταν το αριστερό πόδι του Ακριβόπουλου.

Ο Ακριβόπουλος είχε γεννηθεί μία μέρα σαν σήμερα του 1961. Το ξεκίνημα του στην ΑΕΚ ήταν ελπιδοφόρο. Ο δυναμικός χαφ ήταν βασικός στις αναμετρήσεις με την ουγγρική Ούιπεστ, ξεκίνησε δυνατά το πρωτάθλημα και δεν άργησε να πετύχει (το μοναδικό όπως εξελίχθηκε) γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ηταν η αναμέτρηση με τον Πανιώνιο και ο Ακριβόπουλος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ έξω από την περιοχή. Το παιχνίδι ήταν εύκολο για την ΑΕΚ, που έκανε το 2-0 με πέναλτι του Καραγκιοζόπουλου. Αν και μείωσε ο Σαραβάκος, στο δεύτερο μέρος με γκολ από τους Δίντσικο και Κώττη η Ενωση επιβλήθηκε με 4-1.

Ο Ακριβόπουλος δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Ενας σοβαρός τραυματισμός σε παιχνίδι με τον Ηρακλή (από την «καρμανιόλα» Καραϊσκο) του στέρησε τη μεγάλη καριέρα. Στην ΑΕΚ έμεινε τρία χρόνια, έχοντας όλες κι όλες 23 συμμετοχές σε ματς πρωταθλήματος. Σε αυτά πρόλαβε να πετύχει μόνο ένα γκολ αυτό με τον Πανιώνιο. Είχε ακόμα έναν αγώνα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ και δύο για το Κυπελλούχων και έφυγε άδοξα επιστρέφοντας στη γενέτειρα του.

Πηγή: enwsi.gr

Pin It

Ταξίδι στο χρόνο..

Το AEK Today θυμάται και σας παρουσιάζει τι έγινε σαν σήμερα στην ιστορία της ΑΕΚ, σε όλα τα αθλήματα, σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι...

Στο DNA μας

Οι άλλοι ας κερδίζουνε με νούμερα, εμείς θα κερδίζουμε με την ιστορία μας

Από την ταινία 1968