ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2026 Μπάσκετ
Featured
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 65-62

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2026 - 17:30

4η Αγωνιστική - Greek Basketball League (Πρωτάθλημα 2026-2027)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπριν Ταϊρί, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ με 65-62 στην Πυλαία. Παρότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης ταλαιπωρήθηκε επιθετικά στο πρώτο εικοσάλεπτο και σούταρε με χειρότερα ποσοστά εντός παιδιάς σε σχέση με την Ένωση (34% έναντι 44%), βρήκε τον τρόπο να επιβληθεί χάρη στα 13 επιθετικά ριμπάουντ. Ο Ταϊρί έκανε ματς καριέρας σταματώντας στους 28 πόντους, βάζοντας την υπογραφή του σε κάθε κρίσιμη φάση του αγώνα.

Η εξέλιξη του αγώνα:

1ο Δεκάλεπτο: Η ΑΕΚ αιφνιδίασε στο ξεκίνημα και με τους Νόλεϊ και Μπάρτλεϊ έχτισε γρήγορο σερί 0-5, διατηρώντας τα ηνία μέχρι το 4' (7-9). Σε εκείνο το σημείο ο Ταϊρί πήρε τη σκυτάλη και με προσωπικές πρωτοβουλίες ανέτρεψε την κατάσταση, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στο 20-15 της πρώτης περιόδου.

2ο Δεκάλεπτο: Στη δεύτερη περίοδο η άμυνα της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα έκλεισε κάθε διάδρομο βραχυκυκλώνοντας τον αντίπαλο. Με σερί 7-0 η ΑΕΚ προσπέρασε με 20-22 (14'). Οι Όσμαν και Ταϊρί έδωσαν προσωρινή ανάσα στον ΠΑΟΚ από τη γραμμή των βολών (24-22 στο 16'), όμως το φινάλε του ημιχρόνου άνηκε ολοκληρωτικά στον Μπάρτλεϊ. Ο Αμερικανός πέτυχε επτά συνεχόμενους πόντους, οδηγώντας ένα επιμέρους 1-7 που έστειλε την Ένωση στα αποδυτήρια με το υπέρ της 25-29, κρατώντας τον ΠΑΟΚ με μόλις 5 πόντους σε ολόκληρο το δεκάλεπτο.

3ο Δεκάλεπτο: Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν με καθαρότερο μυαλό και καλύτερη κυκλοφορία. Ένα επιμέρους 12-6 στο πρώτο πεντάλεπτο έφερε ξανά τον ΠΑΟΚ μπροστά (37-35 στο 25'), ενώ η πίεση των γηπεδούχων ανέβασε τη διαφορά στο 45-39 στο 29'. Η ΑΕΚ απάντησε με τον Λεκαβίτσιους, μαζεύοντας την απόσταση στο 47-44 με τη λήξη της περιόδου.

4ο Δεκάλεπτο: Με πέντε διαδοχικούς πόντους του Ταϊρί στο ξεκίνημα του δεκαλέπτου και ένα νέο σερί 5-0, ο ΠΑΟΚ εκτόξευσε τη διαφορά στο +11 (57-46 στο 34'). Η ΑΕΚ αρνήθηκε να τα παρατήσει, με τον Μπράουν να κυριαρχεί κοντά στη ρακέτα, έτρεξε σερί 7-0 για το 57-53 (37'). Ο Ταϊρί χτύπησε ξανά για το 62-53, όμως οι «κιτρινόμαυροι» απάντησαν με 0-6 μειώνοντας στο καλάθι (62-59 στο 39'). Εκεί, 43 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Ταϊρί πέτυχε το πιο κρίσιμο καλάθι, χαρίζοντας οριστικά τη νίκη στην ομάδα του.

MVP Αγώνα: Μπριν Ταϊρί

Δεκάλεπτα: 20-15, 25-29 (Ημίχρονο), 47-44, 65-62

Σύνθεση ΠΑΟΚ: Γκρέι 6 (1/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ), Ταϊρί 28 (6/12 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 4/5 βολές), Όσμαν 9 (2/4 δίποντα, 5/5 βολές, 5 ριμπάουντ), Αλεξάντερ 7 (3/6 δίποντα, 1/3 βολές, 11 ριμπάουντ), Μπαζίνας 8 (2/5 τρίποντα, 2/2 βολές), Χουγκάζ 3 (1/3 τρίποντα), Φόστερ 4 (2/4 δίποντα), Φίλλιος, Μουρ, Καλάθης

Προπονητής ΠΑΟΚ: Αντρέα Τρινκιέρι

Σύνθεση ΑΕΚ: Νόλεϊ 3 (1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Φλιώνης, Γουίλιαμς 7 (2/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Τζόσεφ 16 (5/6 δίποντα, 6/7 βοιλές, 8 ριμπάουντ), Μπάρτλεϊ 12 (3/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 7 ασίστ), Μπράουν 13 (57 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Κατσίβελης 3 (1/4 τρίποντα), Λαρεντζάκης, Λεκαβίτσιους 8 (1/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα), Τσαλμπούρης

Προπονητής ΑΕΚ: Ντράγκαν Σάκοτα

Διαιτητές: Συμεωνίδης, Πιτσίλκας, Αγραφιώτης

Έδρα: PAOK Sports Arena

Τηλεοπτική Μετάδοση: ΣΚΑΙ

Highlights Αγώνα

Δηλώσεις Ντράγκαν Σάκοτα την παραμονή του αγώνα

«Παίζουμε σ’ ένα ματς με απαιτήσεις. Η αξία του αντιπάλου μας είναι γνωστή.  Όπως είπα και σε προηγούμενη δήλωσή μου, θα πρέπει ν’ αλλάξουμε «πρόσωπο» ως ομάδα. Πιο κοντά στη δική μου φιλοσοφία. Πρέπει να προσπαθήσουμε ν’ αποκτήσουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας. Αντιλαμβάνομαι, ότι λόγω των πολλών απουσιών δεν έχουμε βρει χημεία, αλλά πρέπει να αντέξουμε σ’ αυτή τη διαδικασία. Πρέπει να βελτιωθούμε. Ειδικά μέχρι να κάνουμε τις διορθώσεις, που πρέπει».

Δηλώσεις Ντράγκαν Σάκοτα μετά την λήξη του αγώνα

«Είναι ολοφάνερο ότι είμαστε πίσω, η δουλειά μόλις ξεκίνησε στην ουσία. Μας λείπει η διάρκεια. Μας λείπει το να αντέξουμε 40 λεπτά. Στο δεύτερο ημίχρονο πέφτει πάντα η διάρκεια μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερες επιλογές επιθετικά; Αναμφίβολα. Είναι μακρύς ο δρόμος και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Όταν δεν έχεις δύναμη και ενέργεια δε μπορείς να παίξεις άμυνα.».

Οι άλλοι ας κερδίζουνε με νούμερα, εμείς θα κερδίζουμε με την ιστορία μας.
Από την ταινία 1968
AEK Slavia 1968
AEK Today logo
Το AEK Today θυμάται και σας παρουσιάζει τι έγινε σαν σήμερα στην ιστορία της ΑΕΚ, σε όλα τα αθλήματα, σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι...

Get News

Γράψτε το email σας για να ενημερώνεστε για τις μεγάλες στιγμές της ΑΕΚ!